IZOLACIJSKI MATERIALI

Si želite izolacijo, ki bi bila tako kvalitetna, da bi z njeno pomočjo uspeli prihraniti pri stroških ogrevanja? Takšno izolacijo, ki bi bila zdravju in okolju prijazna?

Hidroizolacija

Pri vsaki konstrukciji je zelo pomembna hidroizolacija, katere pomembnosti se zavedamo šele, ko se pojavi v našem objektu težava. Ključno pri hidroizolacviji je pravilna izvedba. V podjetju Opeka d.o.o. vam ponujamo različne možnosti hidroizolacij.

Bitumenski trak

Za izvedbo hidroizolacij stavb se primarno uporabljajo bitumenski trakovi. V podjetju Opeka d.o.o. bomo v širokem asortimanu izdelkov za vas poiskali vsako rešitev na področju hidroizolacije objektov.

Bitumenski premaz

Osnovna zmes je narejena iz oksidiranega bitumna in mineralnega polnila. Uporabljamo jo za hidroizolacijo po vročem postopku. Pri nas vam bodo naši strokovnjaki pomagali poiskati za vaš najprimernejši obseg in kvaliteto izdelkov.

Hidroizacijske membrane

Hidroizolacijske membrane so primerne za problematične, vlažne podlage in prostore za hidro in zvočno izolacijo. Tako prostori, kot so terase in balkoni, so izpostavljeni različnim vremenskim neprilikam, kar dodatno poveča potrebo po uporabi hidro izolacijske membrane. Lahko se jo namešča na talne površine ali na stene, na kakršnokoli vrsto podlage (beton, malta, opeka,…)

Čepasta folija – tefond

Čepasta folija – tefond predstavlja zaščito pred vlago. To so folije iz plastičnih mas. Uporabljajo se pod betonskimi ploščami na nivoju terena ali kot zapolnitev praznega prostora pri kontaktni gradnji. Cena izdelka odraža namembnost in kvaliteto izdelka. Pokličite nas in našli bomo rešitev za vas.

Toplotne in zvočne izolacije

V podjetju Opeka d.o.o. se najde široka ponudba izdelkov toplotne in zvočne izolacije. Vsako področje izolacije mora biti izvedeno kakovostno, saj poskrbijo za kakovostno bivanje v objektu.

Kamena volna

Za dobro zvočno, požarno in toplotno izolacijo se uporablja kamena volna. Vgradnja je hitra in enostavna in je primerna za aščito različnih konstrukcij, instalacij, za ravne, poševne, pode, stene…

Steklena volna

Steklena volna je dober material in zelo pogosto uporabljena za toplotno izolacijo objektov, predvsem fasad. Za montažo lahko izberete stekleno volno v obliki rol ali v pravokotnih ploščah.

Stiropor

Stiropor je primeren material za toplotno izolacijo manj obremenjenih, ravnih ali poševnih sten, tal in fasad. Investicija v stiropor je stroškovno na začetku malo višja, vendar se z energetskega stališča hitro povrne. Stiropor je praktično odporen na vlago in vodo.

Ekstrudiran polistiren XPS

Je toplotno izolacijski material. Zdrži velike tlačne obremenitve in skoraj ne vpija vlage. Najpogosteje se uporabljajo plošče. Dobavljive so v različnih oblikah in dimenzijah.

Stirocokl

Stirocokl so vodoodbojne fasadne plošče, ki se uporabljajo za izolacijo zunanjih zidov: »cokla«, za izolacijo preklad, balkonov, napuščev, s katerimi zmanjšamo izgubo toplote v ogrevanih in neogrevanih kletnih prostorih. Vzorec na obeh straneh omogoča boljši oprijem lepila.

Kombi plošče

Kombi plošče se uporabljajo kot dodatna toplotna izolacija z notranje strani stene in so odporne na plesen in alge. So zelo lahke, imajo jedro iz stiroporja in dveh plasi lesnocementne volne. Vgradnja je enostavna.